ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ

 

Συμφωνία Συνεργασίας ΚΕΝΘΕΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Υπογράφη στις 21.7.2011 από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα, Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δυο ιδρύματα το οποίο περιλαμβάνει: συμμετοχή ακαδημαϊκών του Π.Κ. στο Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ, σύσταση επιστημονικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί του Π.Κ. η οποία θα καταρτίζει την επιστημονική γραμμή πλεύσης του ΚΕΝΘΕΑ,  παροχή εποπτείας από το τμήμα Ψυχολογίας του Π.Κ. για τα προληπτικά και θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΝΘΕΑ, τοποθέτηση ασκούμενων διδακτορικών φοιτητών κλινικής ψυχολογίας στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΝΘΕΑ, από κοινού προσφορά προγραμμάτων  συνεχούς εκπαίδευσης, επιτροπή εκδόσεων κ.α.

Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Π.Κ. Καθηγητής Στέλιος Γεωργίου, από το τμήμα Ψυχολογίας η Γεωργία Παναγιώτου, η Μαρία Καρεκλά και  η Ελένη Καραγιάννη, η υπεύθυνη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων  Έλενα Αυγουστίδου,η  Σούλα Ιωάννου μέλος Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου, ο Δρ. Κυριάκος Βερεσιές Επιστημονικός Διευθυντής ΚΕΝΘΕΑ, η  Έλενα Ζαρούνα Ανώτατη Συντονίστρια ΚΕΝΘΕΑ, η Μαρία Νικολαϊδου μέλος Δ.Σ ΚΕΝΘΕΑ, ο Ανδρέας Παυλάκης μέλος Δ.Σ ΚΕΝΘΕΑ, ο Κυριάκος Σαμάρας μέλος Δ.Σ ΚΕΝΘΕΑ και Δημοσιογράφοι.

Το ΚΕΝΘΝΕΑ θεωρεί την υπογραφή του μνημονίου αυτού σταθμό στα δρώμενά του. Η συνεργασία δε μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και ανάδειξη του επιστημονικού έργου του οργανισμού. Ήδη από το τέλος του Αυγούστου 2011, ξεκινούν οι πρώτες συνεδριάσεις για εφαρμογή της συμφωνίας.

Το ΚΕΝΘΕΑ θέλει να ευχαριστήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει και την πολύ καλή διάθεση για συνεργασία ανάμεσα στους δυο οργανισμούς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Τμήμα Ψυχολογίας που χωρίς τη συνδρομή του η συμφωνία αυτή δε θα  μπορούσε να είναι εφαρμόσιμη.